Over Foreach
Uitdagende webplatformen met betekenis

Wie zijn wij

Foreach is opgericht in 2006 door drie software ontwikkelaars met de goesting om een web development bedrijf te starten dat vooral zou uitblinken op technisch vlak.

Vandaag zijn we een ambitieuze scale-up, op weg naar 50 collega’s. Onze oprichters zijn vooral trots op onze skills om state-of-the-art beheerapplicaties en complexe platformen te ontwerpen en te bouwen die kwaliteitsvol én makkelijk te onderhouden zijn. De producten die we voor onze klanten bouwen zijn op maat gemaakt. Doorheen de jaren hebben we ons werkproces verfijnd en gericht op efficiëntie en risicovermindering. We gebruiken zoveel mogelijk standaard technologieën, met een voorkeur voor open source.

De kernfunctionaliteiten van onze applicaties in Java zijn in een wip beschikbaar door gebruik van modules, libraries en tools, waarvan een groot deel open source is. Op die manier kunnen we snel schakelen en ons volledig toeleggen op wat de echte meerwaarde biedt voor de klant, namelijk het maatwerk.

Wij geloven heel sterk in samenwerking. Echte samenwerking komt niet vanzelf, maar ligt aan de basis van elk uitzonderlijk resultaat. We investeren in het creëren en versterken van onze teams. We coachen, we verbinden, we evolueren, we luisteren, we vieren …

We zijn een langetermijnpartner. Vertrouwen en wederzijds respect zijn de bouwstenen van onze relaties. Onze nadruk ligt op de functionele en technische kwaliteit van het eindproduct, en op een gezonde samenwerking met de klant, eerder dan op contracten en randvoorwaarden.

Wij geloven in een ‘can do’ mentaliteit.

Wat we doen

Dit is, in grote lijnen, ons proces: in nauwe samenwerking met onze klant beginnen we met het uitschrijven van het functionele concept van de applicatie. Vervolgens maken we een usability design, een technische analyse en ontwerpen we de architectuur. We ontwikkelen, testen, leveren op en zorgen dat het beschikbaar is voor onze klant. We nemen ook de hosting voor onze rekening, op fysieke machines of in de cloud. En tot slot monitoren, servicen en onderhouden we de applicatie.

Ons proces laat ruimte voor flexibiliteit. We werken iteratief. Door stukje voor stukje op te leveren, kan onze klant heel snel feedback geven. Zo kunnen we snel koers wijzigen waar nodig, en met het best mogelijke product eindigen. 

 

iO - infinite Opportunities

Samen met meer dan 25 andere bedrijven in Nederland, België, Zweden en Bulgarije worden we binnenkort één merk: iO. Dit nieuwe merk is een logische volgende stap in onze missie om dé end-to-end partner voor onze klanten te worden. Groot denkend, lokaal werkend. Het doel? Klanten volledig ontzorgen in al hun behoeften. Van strategie, marketing en creatie tot UX, design en high-end development. Naadloos over disciplines en locaties heen, en altijd met de focus op de eindgebruiker. Maak alvast kennis met iO op iodigital.com.

Onze focus

Betrokkenheid
Door de analyse en het uitdenken van het concept samen met onze klanten te doen, snappen we van in het begin wat belangrijk is en kunnen we ons volledig smijten.
Performantie
We houden voor, tijdens en na ontwikkeling rekening met bottlenecks. Want je bezoekers kwijtraken kan een kwestie van miliseconden zijn.
Flexibiliteit
Onze contracten zijn bijna net zo agile als onze ontwikkeling, zodat we ons kunnen concentreren op het product, in plaats van op de kleine lettertjes.
Usability
Interfaces moeten intuïtief en makkelijk in gebruik zijn. De gebruikers staan bij ons centraal, zodat ze nooit de weg kwijtraken.
Teamwork
Meer mensen op één project betekent meer ogen, meer handen en meer ideeën. Wij bouwen evenwichtige teams waar je op kan rekenen.
Betrouwbaarheid
Om de kwaliteit van onze webproducten te waarborgen, combineren we automatische testing met monitoring. Bovendien kan je ook buiten de kantooruren rekenen op support.

Word deel van het team

Wij zijn trots op onze technische expertise. Elke dag leren we bij, dagen we elkaar uit, onderzoeken we, delen we … Elke dag leggen we de lat iets hoger. Interesse?