• Lisa Moreels

  • Project & Functional Lead

  • Zoë De Roeck

  • HR & Marketing

Het imago van 10 uur lang achter een computerscherm zitten, slaat niet aan.

Voor internationale vrouwendag hebben we drie vrouwen met verschillende functies binnen Foreach geïnterviewd. Voor dit interview zijn het Lisa en Zoë die hun gedachten op papier zetten.

Lisa is een van onze Project & Functional Leads. Zij verzorgt het klantencontact, functionele analyse, functionele testing, planning en opvolging van verschillende projecten. Initieel is ze Foreach binnengestroomd via ons Young Potential traject waarbij ze zich al snel toegespitst heeft in haar huidige functie.

Zoë heeft binnen Foreach al verschillende posities bekleed aan de hand van ons Young Potential traject. Nu houdt ze zich voornamelijk bezig met HR, maar in het verleden is ze ook projectmanager geweest.

Hoe zijn jullie in IT terecht gekomen als niet-technisch persoon?

Zoë: “Mijn vader is IT’er waardoor ik wel al wat afwist van het wereldje. Bovendien heb ik stage gedaan bij een recruitmentbedrijf dat gespecialiseerd is in IT. Daar heb ik in de eerste plaats ook veel uitleg gekregen over welk soort functies en bedrijven er zijn. Toen heb ik meteen het gevoel gekregen dat dit het type bedrijven zijn waar ik bij wil werken. Vaak gaat het om hippe, flexibele, vooruitstrevende bedrijven. Kortom een fijne cultuur om in te werken. Vandaar dat ik ingegaan ben op de vacature van Young Potential bij Foreach.”

Lisa: “Oorspronkelijk was het niet mijn bedoeling om in IT te werken, maar het Young Potential traject van Foreach sprak me aan omdat er geen technische kennis vereist was.”

“Door bij Foreach te beginnen werken ben ik in het IT-wereldje gerold. Eerst heb ik me beziggehouden met meer administratieve, HR- en marketinggerichte taken. Op die manier pik je al snel dingen op en ben ik uiteindelijk meer over softwareontwikkeling te weten gekomen.”

“Vervolgens heb ik samen met Zoë enkele projecten meegelopen, waarna ik ze volledig heb overgenomen. Vanaf dat moment zat ik dus wel in de kern van het IT gebeuren.”

Als projectmanager moet je voornamelijk met mannelijke developers samenwerken. Werkt die dynamiek goed of merk je dat je meer moeite moet doen om hun appreciatie te krijgen?

Lisa: “Ik heb hier zelf nog geen slechte ervaringen mee gehad. Onze developers zijn zachtaardige mensen die daar volgens mij geen probleem mee hebben. In een andere sector zou die dynamiek misschien helemaal anders zijn. Toen ik net startte, viel het me wel op dat ze ingetogener waren naar mij dan naar andere collega’s. Maar dat heeft niet noodzakelijk iets met mijn geslacht te maken.”

Botsen jullie op vooroordelen in verband met vrouwen in de techwereld? Je komt namelijk in contact met verschillende bedrijven als projectmanager.

Lisa: “Hiermee heb ik ook nog geen negatieve ervaringen gehad, of heb toch nog nooit een opmerking gekregen. Bij de meeste projecten ben ik al betrokken vanaf het sales traject waardoor de klanten weten dat ze uiteindelijk met mij gaan samenwerken. Soms denk ik zelf wel tijdens een overleg: ‘Dat zijn hier wel heel veel mannen.’”

Hoe ervaren jullie de sfeer rond vrouwen bij Foreach? Heerst er een mannencultuur?

Lisa: “Er is wel een mannencultuur, want we zijn nu eenmaal met veel mannen in ons bedrijf. Er wordt dan tijdens de informele momenten wel meer gepraat over bijvoorbeeld auto’s, games of het ineenzetten van eigen computers. Een machocultuur is er echter niet. Als ik over andere zaken wil praten is daar altijd ruimte voor, of zoek ik een van mijn vier vrouwelijke collega’s op.”

Zoë: “Hier is inderdaad geen machocultuur, maar gewoon een toffe, flexibele cultuur waarbij je veel vrijheid krijgt om je te ontwikkelen en veel autonomie ervaart.”

Geeft Foreach genoeg kansen geeft aan vrouwen?

Lisa: “Zeker wel! Als beginnende professional heb ik enorm veel kansen gekregen. Zo kreeg ik na een half jaar al de verantwoordelijkheid om Project & Functional Lead te worden. Zoë heeft de kans gekregen om haar eigen bedrijf te starten onder begeleiding van Foreach. Er zijn dus zeker opportuniteiten voor vrouwen in ons bedrijf!”

Zoë: “Als vrouwen solliciteren, dan gaan we er graag mee in gesprek, maar we doen niet aan positieve discriminatie. We beoordelen los van het geslacht. Kandidaten moeten vooreerst kunnen coderen in Java. Bovendien verwachten we uiteraard een bepaalde standaard van onze developers waar de kandidaten wel aan moeten voldoen. We zouden graag meer vrouwelijke developers aannemen, maar het feit blijft dat ze gering zijn. Daar kunnen we helaas niets aan doen.”

“We proberen ons wel inclusief op te stellen voor andere niet-technische functies waar de man-vrouw verhouding meer gebalanceerd is bij de afstudeerrichtingen. Zo hebben we onder andere ons Young Potential traject waarmee we getalenteerde vrouwen zeker aanmoedigen om ons team te versterken in een niet-technische rol. Dit zorgt er niet alleen voor dat het voor vrouwelijke developers aantrekkelijker wordt om voor Foreach te werken, maar we geloven er ook sterk in dat een goede mix ieder bedrijf sterker maakt.”

Denk je dat het puur door het cliché is dat minder vrouwen een carrière zoeken binnen IT?

Lisa: “Het is sowieso een mannenwereld, daar kan je niet onderuit. Maar ik merk ook wel dat IT buiten het interessegebied van veel vrouwen ligt. Het imago van 10u per dag achter een scherm zitten, slaat niet aan. Ze weten ook niet dat het een creatieve job is waar veel redeneervermogen aan te pas komt. Het is zeker belangrijk dat dit imago verandert zodat vrouwen een beter beeld krijgen van wat het écht inhoudt om in een IT bedrijf te werken.”

Hoe kunnen we naar de toekomst toe een betere balans vinden en meer vrouwen integreren in de IT-sector?

Zoë: “Het probleem bij de wortel aanpakken en dus meer vrouwen in techopleidingen krijgen. De maatschappij moet meer focussen op initiatieven opzetten die programmeerjobs aantrekkelijker maken voor vrouwen. We moeten benadrukken dat dit gewoon een toffe, creatieve job is die niet per se weggelegd is voor mannen alleen. Hier wordt al meer op gefocust dan vroeger, want er is een tijd lang helemaal geen awareness geweest.”

Hoe zouden jullie vrouwen motiveren om voor een carrière in IT te kiezen?

Zoë: “Zeker doen. Als developer ben je creatief, je maakt echt iets dat een meerwaarde oplevert voor bedrijven. Dat geeft wel een groot gevoel van zingeving binnen deze job. Je krijgt in het algemeen veel autonomie binnen de IT-sector, er is een zeer flexibele manier van werken, leuke cultuur en het biedt ook nog eens jobzekerheid. Laat je vooral niet afschrikken doordat het een mannenwereld is.”

Lisa: “Je hoeft zelfs niet per se developer te zijn om een leuke en uitdagende job te vinden binnen IT. Ik ben zelf in mijn functie gerold door de stap te wagen om in een softwarebedrijf aan de slag te gaan, ondanks het gebrek aan technische voorkennis. Ik heb het gevoel dat er veel mogelijkheden zijn voor vrouwen, dus grijp ze!”

 

Verwante Artikels