Verklein de social distance: onze 5 initiatieven om verbonden te blijven met je collega's
18/05/2020
  • Zoë De Roeck

  • HR & Marketing

Bewaar jouw bedrijfscultuur tijdens remote werken

Het was in elk bedrijf even schrikken midden maart: fulltime thuiswerken. Bij Foreach hechten onze collega’s veel belang aan samenwerken en aan de “kleine rituelen” die doorheen de jaren ontstaan zijn. Op kantoor wordt er dagelijks gepoold en er lijkt elke dag wel een reden te zijn om iets zoet mee te nemen voor de andere collega’s. Deze kleine momenten werden dan ook het snelste gemist.

Verschillende collega’s kwamen echter al snel met nieuwe ideeën om toch dichter bij elkaar te komen in social distancing tijden. Hieronder kan je de meest succesvolle initiatieven terugvinden:

  • Skribbl: Poolen is zo’n beetje het officiële pauzemoment bij Foreach. Nu dit niet meer kon, hebben we een online vervanging gezocht en gevonden in Skribbl (https://skribbl.io/). Via deze website kan je moeiteloos spelletjes Pictionary opstarten met collega’s. Allemaal samen in een call en dan lachen met elkaars pogingen om spieren, Goofy of een schilderij te tekenen. Zeker een aanrader!
  • Foreach-quiz: We organiseren ook wekelijks een quiz via Kahoot.it. Elke week verzamelen we een tiental vragen over de collega’s of Foreach. Wie zijn huisdier is dit? Wie werkt er al het langst bij Foreach? De competitiegeest aanspreken helpt wonderwel om bij te leren over elkaar.
  • Slack: enkel een werktool? Slack wordt gebruikt om in samen te werken op onze projecten. Sinds de lockdown hebben we ook enkele nieuwe kanalen toegevoegd die de meer sociale noden invullen. In #sharingiscaring delen de collega’s hun creaties van dat weekend: tekeningen, baksels, de status van de verbouwingen en een massa kattenfoto’s.
  • Overkoepelende bedrijfsmeetings: We blijven overkoepelende bedrijfsmeetings remote organiseren. Leren doe je van je teamleden, maar ook van de andere teams. We blijven informatie over het hele bedrijf delen. We delen de status van ons bedrijf en van de projecten. Onze developers hebben ook al enkele fijne devtalks gegeven. Zo blijven we leren van elkaar, ook al is het vanop afstand.
  • Zet de video aan: De video aanzetten tijdens een remote meeting; het werd door velen verafschuwd bij Foreach. Na een paar weken lockdown merkte je echter een switch. Meer en meer collega’s begonnen in te zien dat het fijn was om elkaar nog eens te zien. De camera’s gingen stap voor stap overal meer aan.

We zijn zeker benieuwd naar andere ervaringen. Laat hieronder weten welke initiatieven we nog kunnen toevoegen aan dit lijstje.

Verwante Artikels