Wat hebben we goed gedaan en wat kon er beter?

De Ship-It Days zijn weer achter de rug en we hebben, al zeggen we het zelf, goed werk geleverd. Een kort overzicht van wat dat goed werk precies inhield: 

Moody

Hoe blij zijn wij eigenlijk? Om dat een beetje te meten, besloten we een eenvoudig (fysiek) knoppensysteem te maken dat verschillende soort polls aankan en waarvan we de data in een mooi dashboard kunnen krijgen. Enter Moody. Een schoendoos met een Raspberry Pi, wat .NET, Python en Node.js voor de achterkant en React voor de voorkant en vier mooie knoppen. We hebben op twee dagen een volledig werkend product in mekaar gebokst dat nu aan de ingang van ons kantoor in Merksem staat. De beheersinterface staat nog niet op punt en ook het dashboard mag nog iets flexibeler, maar wij drukken toch op de ‘Heel goed’ knop.

The Watchtower

Een startpagina met alle info die je nodig hebt. Dat was het idee achter the Watchtower en dat is ook wat eruit gekomen is. Figma voor het design en Node.js voor de back-end werkte allebei zeer goed. React was iets moeilijker, vooral omdat we niemand in ons team hadden die er echt ervaring mee had. Maar door in het begin een duidelijk doel vast te leggen en goed samen te werken, hebben we een mooie en vooral bruikbare startpagina afgeleverd. In de toekomst willen we misschien nog personalisatie en Outlook integratie toevoegen, maar met onze shippable Watchtower zijn we al heel tevreden.

Across EntityModule GraphQL Adapter

Om de krachtige EntityModule van Across nog krachtiger te maken, wilden we ondersteuning bieden voor GraphQL. Twee dagen is evenwel niet veel tijd, dus hadden we vooraf besloten om het aantal features te beperken en ons vooral te richten op bruikbaarheid en afwerking. Dat is … tamelijk goed gelukt. De afwerking is nog niet optimaal, maar zeker wel behapbaar. En nu hebben we een integratie waarmee we data kunnen ophalen en daarop paginering en basic filtering toepassen. Coming soon, to an Across build near you!

SPOT

Een bestaand project van een vorige Ship-It Days afwerken is natuurlijk niet zo leuk als iets nieuws uit de grond stampen, maar Scrum Poker Online Tool vonden we te nuttig om net niet helemaal perfect te laten. Tijdens deze Ship-It Days hebben we dan ook hard gewerkt om de bugs weg te werken en alle features toe te voegen die we echt nodig hebben, en een paar die gewoon leuk zijn. Features zoals een sortering op JIRA rank van stories, betere synchronisatie met JIRA, waarbij comments en inschattingen worden meegenomen, ondersteuning voor meerdere projecten tegelijkertijd, en push notifications. Nu hebben we dus een superhandige, werkende tool voor Scrum poker (die, toegegeven, nog niet optimaal gedesigned is). We zijn benieuwd naar de impact als iedereen het gaat gebruiken.

Verwante Artikels