• Nick Volckaerts

  • CFO

Haal het beste uit je job

Wij stimuleren onze collega’s om het beste uit zichzelf en hun job te halen. Daardoor ervaren zij hun werk als meer betekenisvol en kunnen ze optimaal presteren. Zo hebben we een collega die een nieuwe uitdaging zocht zelf zijn functie laten vormgeven.

Nick startte bij ons als Project & Functional Lead. Dat betekent dat Nick de verantwoordelijkheid voor het project management, het functioneel beheer en de samenwerking met de klant voor een of meerdere projecten droeg.  Na drie jaar in deze functie had hij nood aan een nieuwe stap in zijn carrière. Samen met collega's evalueerde Nick zijn carrière binnen Foreach en ging met hen in gesprek om de opties te overlopen.

Op dat moment kwam er bij ons een vacature vrij als Finance Controller. Op het eerste zicht leek deze job wat te beperkend voor Nick. Zijn takenpakket zou op die manier niet gevarieerd en impactvol genoeg zijn en het geheel zou niet genoeg tijd in beslag nemen voor een fulltime job. Nick combineerde een finance achtergrond, door studies en eerdere werkervaring, met een grondige kennis van softwareprojecten. Daarom zijn we gaan bekijken hoe we een functie zouden kunnen samenstellen zodat het een geschikte fit zou zijn voor zowel Nick als Foreach.

Omdat Nick als Project & Functional Lead  heeft gewerkt, heeft hij een duidelijk beeld gevormd over de processen binnen projecten en een operationele feeling ontwikkeld. Daarom kon Nick een belangrijke overkoepelende rol gaan spelen binnen Foreach. De kennis en ervaring die hij op zowel financieel als operationeel vlak heeft opgedaan vormden de basis voor de samenstelling van zijn takenpakket als CFO van ons bedrijf. Als CFO weet hij perfect wat er met betrekking tot budgetten en kosten speelt binnen projecten. Zo kan hij accuraat het financiële plaatje van Foreach in goede banen leiden. Bovendien neemt hij nu ook PMO verantwoordelijkheden op. Dat betekent dat hij overkoepelend de Project & Functional Leads helpt om de projecten kwalitatiever en efficiënter te maken. Daarenboven ondersteunt hij hen ook met de financiële analyses op de projecten.

De overgang die Nick maakte van Project & Functional Lead naar CFO gebeurde geleidelijk aan. Hij besteedde oorspronkelijk nog veel van zijn tijd aan zijn oude functie alvorens hij zich volledig kon toespitsen op zijn rol als CFO. Ondertussen werkt Nick ongeveer een half jaar als CFO en is hij zeer tevreden over de invulling die hij zijn job heeft kunnen geven. Hij ziet dit als een goede stap in zijn carrière en geniet van de uitdagingen die voor hem liggen. Resultaat: iedereen tevreden. Want ook wij zijn blij dat Nick een nieuwe uitdaging heeft gevonden die ook ons helpt om te groeien.

Verwante Artikels