• Yasmine Matrouf

  • HR-Stagiaire

Ontdek de Foreach vibe

Een nieuwe stage, een nieuwe plek, een nieuwe ervaring, opnieuw kriebeltjes die opkomen.
Je zou denken dat dit gevoel verdwijnt na dit zo vaak gedaan te hebben, maar niets is minder waar.

Gelukkig werd ik bij Foreach snel op mijn gemak gesteld.

Ik werd ontvangen op het bedrijf zelf voor een eerste kennismakingsgesprek. Het bedrijf straalt meteen een bepaalde sfeer uit. De grote vaas in de inkomhal, het leuke Junglebehang, de pooltafel en de zetels naast de kantine grepen al meteen mijn aandacht. Heel leuk en gezellig. Dit leek mij een werkplek waar je je thuis voelt.

De HR verantwoordelijke Zoë is heel spontaan, vriendelijk en weet duidelijk veel van haar vak. Ze stelde mij interessante vragen en na een vlot gesprek werd ik al stiekem heel blij van de mogelijkheid om hier stage te lopen.

Het vervolggesprek met Evelyn, de Office Manager, was ook aangenaam. Haar warme persoonlijkheid en uitleg maakten mij nieuwsgierig naar meer. We hadden een leuke babbel. Jan, de CEO, heb ik dan weer tijdens mijn stage mogen ontmoeten. ‘CEO’ is zo een angstaanjagend woord. Maar Jan is bijlange niet zo eng. Juist heel open en verwelkomend. En de Foreach vibe straalt mee van hem af.

Mijn stage binnen Foreach is voorbijgevlogen. Nog nooit heeft een stageplek zo hard als thuis aangevoeld. Als hoofddoekdragende moslima is het vaak moeilijk om je ergens thuis te voelen. Bij Foreach voelde ik mij zowel als stagiair en als moslima geaccepteerd. Ik merkte al heel snel dat de collega’s heel open en verdraagzaam zijn ten opzichte van iedereen.

Vanaf dag één werd ik goed ontvangen en kreeg een duidelijke takenlijst. Die structuur en duidelijkheid is heel belangrijk en is aanwezig doorheen het bedrijf. Zo wist ik meteen wat er van mij verwacht werd. Met veel zelfstandigheid, maar ook met goede begeleiding ben ik van start gegaan.

Gedurende mijn stage heb ik veel bijgeleerd dankzij mijn gevarieerd takenpakket. Door COVID is de stage helaas verplaatst naar mijn thuis. Ik vind het jammer dat ik daardoor niet fysiek op het bedrijf kon zijn. Wel ben ik dankbaar dat ik mijn stage nog steeds kon verderzetten.

Door de leuke quiz- en Skribblmomenten heb ik toch af en toe contact gehad met de collega’s. En ook via Slack lees ik de dagelijks gedeelde verhaaltjes mee. Zo blijft iedereen ook op afstand verbonden met elkaar.

Foreach heeft mij ook geleerd hoe belangrijk het is om als bedrijf volle aandacht te geven aan je werknemers. En dat doen ze bij Foreach heel goed. Er zijn veel initiatieven die zowel het teamverband als het welzijn stimuleren en bevorderen. Zo groei je als bedrijf, als persoon en als groep.

Mijn stage bij Foreach is hierbij ten einde gelopen.
Ik neem afscheid met een heel goed gevoel en heel wat ervaring achter de rug, maar ook met pijn in het hart.

 

Verwante Artikels