• Nawal El Yahyaoui

  • HR-stagiaire

Je ontwikkelt je het meest als je genoeg verantwoordelijkheden krijgt

Bijna 2 maanden geleden begon ik mijn HR-stage bij Foreach.

Werken aan mijn taken, skribblen met de collega’s, wekelijkse quizzen organiseren, etc. Het was algemeen gezien een leuke en leerrijke ervaring!

Ik werd vanaf de eerste dag goed onthaald door mijn stagementor Evelyn. Zij zorgde er meteen voor dat ik deel werd van het team en dat ik gedurende deze periode de juiste begeleiding kreeg.

Op de eerste dag kreeg ik de nodige toegang tot de systemen en kreeg ik ook meteen een overzicht van mijn takenpakket. Hierbij leerde ik allerlei nieuwe zaken zoals het nakijken van de lonen, het verwerken van afwezigheden, het verwerken van verloven, etc. Dit vond ik zelf erg leuk, want zo kreeg ik de kans mijn eigen planning in te delen. Bovendien was het ook een goede test om mijn competenties qua planning en organisatie te verbeteren. Super leuk natuurlijk, want ik kreeg vanaf het begin de vrijheid om zelf te kiezen wanneer ik welke opdracht deed. Dit is ook anders dan dagelijks een nieuwe planning te ontvangen. Daarbij zorgde het gevarieerde takenpakket ervoor dat ik me met verschillende nieuwe zaken kon bezighouden.

Ik heb van verschillende HR-aspecten mogen proeven. Zo werkte ik bijvoorbeeld mee aan het uitwerken van initiatieven om het welzijn te bevorderen en heb ik de lonen mee mogen verwerken. Daarnaast mocht ik ook gesprekken inplannen met kandidaten, binnenkomende sollicitaties behandelen, een evacuatieplan opstellen, etc. Kortom, een uitgebreid takenpakket waarin ik veel variatie ervoer.

Dankzij zo’n goede begeleiding en collega’s, vond ik dat mijn stage bij Foreach enorm snel is verlopen. Ik heb in de eerste plaats met veel collega’s kennis kunnen maken en met een aantal van hen heb ik ook mogen samenwerken. Dit vond ik persoonlijk altijd leuk!
Je voelt je bij Foreach ook echt gewoon een Foreacher, ongeacht je functie in het bedrijf.

Wat me vooral bijblijft van Foreach is de omgang met de werknemers. Foreach zet zodanig hard in op de flexibiliteit, dat er voor ieders wil wel wat te vinden is. Op het welzijn van de werknemers wordt er ook sterk ingezet. Zo komen er vaak veel leuke initiatieven naar boven, waar ik zelf als werknemer blij van zou worden in de thuiswerk-situatie.

Hierbij loopt mijn stage ten einde. Ik ben Foreach dankbaar voor deze mooie kans. Ik heb enorm veel bijgeleerd en ook nieuwe mensen mogen leren kennen, wat ik altijd leuk vind.
Ik kan je vertellen dat Foreach een bedrijf is dat haar hoofd hoog mag dragen!

 

Verwante Artikels