• Zoë De Roeck

  • HR & Marketing

Plaats- en tijdonafhankelijk werken bij Foreach

Tijdens de lockdown ten gevolge van COVID-19 werd er al veel gesproken over hoe onze maatschappij er zou moeten uitzien na de maatregelen. Familiebezoekjes, op restaurant gaan, sporten in onze favoriete vereniging, ... Sommige zaken werden duidelijk gemist. Andere maatregelen hadden dan weer eerder positieve gevolgen. We stonden niet meer met zijn allen vast in de ochtendspits. Iedereen had meer tijd voor zijn gezin.

Bij Foreach hadden we voor de lockdown een beleid van flexibele uren en één dag thuiswerk in de week. Wij werken samen in teams. Deze ene dag leek ons toen de absolute maximum die mogelijk was om nog goed te kunnen blijven samenwerken. We merkten tijdens de lockdown eigenlijk al snel op dat we bijna even goed konden blijven samenwerken. Onze teams vonden snel een nieuwe routine en zorgden voor remote bereikbaarheid voor onze klanten.

We besloten dus om niet gewoon terug te stappen op “het oude normaal”, maar goed na te denken hoe we bij Foreach willen samenwerken. Dit werd ForeachFlex.

Wat is ForeachFlex juist?

Bij Foreach laten we de beslissing waar en wanneer we werken niet afhangen van regeltjes die niet passen bij de persoonlijke levensstijl van de Foreacher. We vragen enkel om rekening te houden met de belangen van Foreach en de belangen van je team.

Als jouw werkregime past in het DNA van Foreach, dan past dit voor het bedrijf. We verwachten dus nog steeds dat je gemiddeld 40u werkt per week (verdeeld over 5 dagen) en we verwachten dat je je gedraagt als een echte Foreacher. Je neemt je verantwoordelijkheid naar het bedrijf en je klant. Je werkt graag samen aan projecten en kiest de optimale setting om in samen te werken. Je vertrouwt je collega's dat zij dit ook doen en jouw collega's en teamlead vertrouwen jou.

  • Wil je graag om half vier je kinderen van school gaan halen en als ze in bed liggen nog je ticket verder afwerken? Ok!
  • Werk jij graag vanuit een koffiebar als je een nieuw design of architectuur moet bedenken? Top!
  • Heb je wat nood aan structuur en behoud je graag een meer 9to5 werkritme? Zeker ook ok!

We willen de tijd dat we samen komen op één locatie vanaf nu ook gebruiken om echt samen te werken. Verplicht samenkomen kan enkel als dit samen komen een duidelijke meerwaarde heeft.

Hieronder staan de belangrijkste principes samengevat:

Verwante Artikels