• Hannes Gielen

  • Growth Partner

Foreach tekent charter Baanbrekende Werkgever

In samenwerking met De Lijn, Antwerp Management School en Jobat heeft Foreach zich geëngageerd om deel te nemen aan het charter ‘Baanbrekende Werkgever’. Met het ondertekenen van dit charter streven we ernaar een progressief beleid te voeren wat betreft hybride werken (een combinatie van thuiswerk, telewerk op een derde locatie of kantoorwerk) en groene, gezonde mobiliteit.

Bij aanvang van de eerste COVID-19 lockdown in ons land heeft Foreach met ForeachFlex ingezet op comfortabel en efficiënt telewerk. Door de positieve resultaten hebben we dan ook na de eerste lockdown besloten om dit concept door te trekken naar onze manier van werken in de toekomst. Met ForeachFlex bepalen onze medewerkers zelf waar en wanneer ze werken. Dit geeft hun meer vrijheid om een goede balans te vinden tussen werk en privéleven. Zolang onze teams op een efficiënte manier met elkaar en onze klanten kunnen samenwerken en het gemiddelde aantal uren per week werken, hebben wij er bij Foreach geen probleem mee dat onze medewerkers plaats- en tijdonafhankelijk werken. Wil je op een moment van dalende productiviteit je even verplaatsen naar die leuke koffiebar om de hoek of heb je nood aan een stevige wandeling zodat je erna met frisse moed verder kan werken? Ga je gang! Als dit het evenwicht in het leven van onze collega’s verbetert en hun efficiëntie verhoogt, kunnen wij als bedrijf alleen maar tevreden zijn.

Degenen die, wanneer de wetgeving het toelaat, toch graag op kantoor komen werken probeert Foreach te stimuleren om zich op een gezonde, milieuvriendelijke manier te verplaatsen naar het werk. Via Bike2Work kunnen onze fietsende collega’s hun afgelegde kilometers invoeren waarna wij hen voorzien van een gepaste fietsvergoeding. Daarenboven biedt Foreach de kans om via het bedrijf een fiets te leasen aan de hand van eindejaarspremies.

Binnenkort stapt Foreach ook mee in het mobiliteitsbudget plan van de overheid. Elke medewerker met een bedrijfswagen of het recht op een bedrijfswagen kan de wagen of het recht erop inwisselen voor een gelijkwaardig bedrag dat men kan gebruiken voor een milieuvriendelijke auto, duurzame mobiliteitsopties en afbetaling van huur of lening van een woonplaats dicht bij het werk.

Met het tekenen van dit charter streeft Foreach ernaar het welzijn van zijn mensen te verhogen en de ecologische voetafdruk te verlagen.

Verwante Artikels