Een week in de schoenen van een IT Recruiter bij Foreach
12/08/2021
  • Hannes Gielen

  • Growth Partner

Versterk ons HR team

Je begint de week met het checken van jouw mailbox om te kijken of er nog nieuwe sollicitaties binnen zijn gekomen en of er nog nieuwe to-do’s binnengekomen zijn voor de rest van de week. Je bekijkt de CV’s van verschillende developers, kijkt welke profielen het best bij Foreach passen en plant al een aantal kennismakingsgesprekken in voor de rest van de week. Je kijkt er alvast naar uit om potentieel nieuwe collega’s te ontmoeten. Na een potje pool speur je in de namiddag nog verschillende vacaturesites af om toch maar onze ideale collega op te pikken. Ze zitten soms goed verstopt.

Op dinsdag heb je een aantal meetings op de planning staan. De eerste meeting is met je collega van HR en de teamlead van onze developers om de interne werking van Foreach te bespreken. Je hebt er zin in, want er zitten wel een aantal ideeën in je hoofd die je met hen wilt delen. Voor de aanpassing van het onboardingplan zit je samen met de office manager. Je wilt het onboardingproces zo efficiënt mogelijk laten verlopen en ziet nog wel wat werkpunten. In de namiddag bekijk je nog een aantal CV’s van sollicitanten, want morgen staan er drie sollicitatiegesprekken in de agenda.

Woensdag is weer een interessante dag: nieuwe mensen leren kennen. Altijd leuk om gemotiveerde sollicitanten bezig te horen over hun development skills. Nadat je de sollicitatiegesprekken hebt afgerond verwerk je de verslagen en bespreek je de mogelijke volgende stappen in het sollicitatieproces met je collega van HR. Je plant mogelijks al een technische proef in met geschikte kandidaten.

Om de instroom van talentvolle developers te verzekeren werk je op donderdag met je collega van marketing een plan uit om de employer branding van Foreach te verbeteren. Later op de dag kom je samen met een tweetal developers om een technische test te organiseren die volgende week zal plaatsvinden. Via deze test kunnen we de technische skills van sollicitanten onder de loep nemen. Verder kijk je nog even het onboardingplan na en zorg je dat alle benodigdheden aanwezig zijn om morgen een nieuwe collega te verwelkomen. Leuk!

Vrijdag maak je samen met de office manager onze nieuwe collega wegwijs voor zijn/haar eerste dag bij Foreach. Je zorgt dat hij/zij alle praktische zaken op orde heeft om te kunnen beginnen met ontwikkelen. Verder plan je nog een aantal gesprekjes in met collega’s zodat hij/zij ook al wat kan kennismaken met de Foreachers.

Goesting gekregen?

Solliciteer hier!

Verwante Artikels