• Hannes Gielen

  • Growth Partner

Plaats- en tijdsonafhankelijk werken bij Foreach

Ivan is op een nogal unieke manier als software engineer gestart bij Foreach. Net wanneer de maatregelen van de overheid omtrent COVID-19 verstrengd werden en kantoorwerk afgeraden werd, begon Ivan aan zijn eerste dag bij ons. Je eerste job beginnen in deze omstandigheden, zonder fysieke aanwezigheid van een mentor lijkt een hele opgave. Gelukkig heeft Foreach bij de eerste lockdown ForeachFlex geïntroduceerd en kon Ivan aan de hand van telewerk bij ons starten. De inloopperiode verliep daarom ook vrij soepel, geeft Ivan aan.

“Ik had graag wat meer in real life sociale interactie gehad met mijn collega’s om ze zo beter te leren kennen, maar in principe beïnvloedt het mijn werk niet. Over het algemeen kan ik iedereen snel bereiken en sta ik in nauw contact met zowel mijn mentor als met mijn teamgenoten. Over videogesprekken of chatrooms weliswaar. De eerste week heb ik met elk van mijn teamgenoten een kennismakingsgesprek gehad om ze beter te leren kennen en om meer informatie te verkrijgen over het project waar ze momenteel aan werken. Op deze manier zal de uiteindelijke samenwerking ook soepeler verlopen. Wanneer ik met een probleem zit, kan ik altijd bij mijn collega’s terecht en helpen ze mij graag verder. Bij eenvoudige vragen helpen ze mij via chat, maar bij meer complexe problemen bellen we voor een overleg.”

Het feit dat hij van thuis werkt aan de hand van ForeachFlex geeft hem de vrijheid om zelf zijn uren in te delen en een goede balans te zoeken tussen zijn eigen werkritme en een efficiënte samenwerking met zijn collega’s.

“Ik vind het aangenaam dat de optie bestaat om zelf te kiezen op welke momenten en waar ik kan werken. Echter, omdat ik nog in mijn eerste weken zit, probeer ik me voorlopig wel te houden aan de doorsnee uren zodat ik meer kans heb om mijn collega’s te contacteren wanneer het nodig is. Al heb ik wel reeds gemerkt dat de vrijheid mij helpt om efficiënter en productiever te werken. Wanneer ik even weinig concentratie heb, neem ik pauze en hervat ik mijn werk later wanneer ik terug de juiste focus gevonden heb. Op dat vlak geloof ik dat, wanneer de maatregelen het toelaten, ik ook meer de focus kan behouden door af en toe eens van werkplaats te veranderen of op gepaste momenten ontspanning te zoeken. Ik ga dan ook wel proberen een aantal dagen naar het kantoor te gaan wanneer de rest van mijn team aanwezig is om zo onze tijd samen optimaal te kunnen benutten.”

In het algemeen geeft Ivan aan dat hij zijn eerste weken positief evolueert ondanks dat hij meteen van thuis moest werken. Hij heeft de juiste tools voorhanden om zijn taken uit te voeren, beschikt over een mentor die hem wegwijs maakt binnen Foreach en zijn projecten en kan, daarenboven, bij eventuele problemen zijn collega’s bereiken wanneer hij hen nodig heeft.

Aan de hand van ForeachFlex proberen we onze collega’s zo goed mogelijk te ondersteunen en gunnen we hen de flexibiliteit om de juiste work-life balance te vinden.

Verwante Artikels