Bij Foreach lezen we graag. Nog liever delen we ook onze mening over wat we gelezen hebben. Sofie deelt haar take-aways over het boek Measure What Matters, geschreven door John Doerr.

Bij Foreach zijn we actief bezig met doelstellingen. Elk kwartaal presenteert ieder team op onze ForeachCon hun doelstellingen voor het komende kwartaal en worden de resultaten van het vorige kwartaal beoordeeld. Daarnaast ontwikkelden we op een van onze vorige Ship-It-Days een applicatie om doelstellingen beter te kunnen opvolgen. En toch heb ik het gevoel dat het niet helemaal oplevert wat we zouden willen of wat er zou kunnen; en ik denk dat ik niet alleen ben. Meer en beter werken met doelstellingen zou, naar mijn gevoel, zowel mezelf als mijn werk vooruit zou helpen. Vandaar dat ik een boek zocht over het stellen van doelen, wat ik vond in ‘Measure What Matters’.

Het boek belooft uit te leggen “how to measure what matters”. Op dat gebied is de titel slecht gekozen, want dat doet het niet direct. Wat het wel doet, is uitleggen hoe het bepalen van doelstellingen met behulp van OKR’s (Objectives and Key Results) werkt. De Objectives zijn de grotere doelstellingen die je stelt, de Key Results zijn de stappen die je moet behalen om je doel te bereiken. Om bijvoorbeeld een succesvolle blog op te starten (Objective), heb je eerst x aantal relevante & voorbereide artikels nodig (Key Result 1) en een bereik op je socials of website van y aantal personen uit de juiste doelgroep (Key Result 2). 

Daarnaast wordt ook uitgelegd welke zaken belangrijk zijn om goede doelstellingen te kunnen definiëren en om er goede resultaten mee te behalen. De belangrijkste die ik hieruit meeneem zijn focus, teamwerk en ambitie.

Om grote resultaten te behalen, moet je je doelstellingen ambitieus inzetten. Op die manier wordt iedereen die eraan meewerkt verplicht om op een andere manier naar de werking te kijken. Kleine verbeteringen kan je meestal bereiken door wat je doet nog iets beter, iets efficiënter, iets sneller … te doen. Om grote resultaten te behalen, moet je de volledige werking kritisch herbekijken waardoor je meer kan bereiken dan dat je oorspronkelijk dacht dat je kon.

Goede doelstellingen zijn ook zo opgesteld dat iedereen eraan kan of moet meewerken. Samen kan je meer bereiken dan iedereen apart, alle neuzen in dezelfde richting zorgt opnieuw voor efficiëntie en snelheid.

En als laatste, focus: beter een paar goedgekozen doelstellingen waar gefocust op gewerkt kan worden, dan veel verschillende doelstellingen waarbij niemand nog weet waar er nu eigenlijk eerst aan gewerkt moet worden en waarbij de kans bestaat dat mensen elkaar gaan tegenwerken in het streven naar de verschillende doelen.

Het meeste wat in het boek beschreven wordt, is heel intuïtief. Er is weinig dat we niet doen in onze huidige doelstellingen. Ik geloof wel dat als we meer aandacht hebben voor bijvoorbeeld focus, teamwerk, ambitie en opvolging, dat onze doelstellingen dan meer effect zullen hebben. Dat deze tips expliciet gemaakt worden en dat je ze kan toepassen op zowel persoonlijke doelstellingen als bedrijfsdoelstellingen, maakt dat ik zeker positief ben over het boek. Natuurlijk kan je niet alles pasklaar toepassen, maar met de nodige kritische blik, kan je hiermee wel je doelstellingen naar een hoger niveau tillen.

Verwante Artikels