• Ruben De Gauw

  • Team Lead

Onderhoud en versterk de band binnen en tussen teams.

6 tips voor het managen van teams op afstand

Nog een tweetal maanden en we zitten aan de eerste verjaardag van een lockdown die maar drie weken zou duren. Ondertussen hebben we een volledige lockdown en een tussenlockdownse periode achter de rug en zijn we al een heel eind weg in onze tweede gezamenlijke lockdown. We zouden bijna vergeten hoe het is om met andere mensen aan een bureau te zitten. Tijd voor een evaluatie van tien maanden coördineren met telewerk.

Tips

Ruben, onze Team Lead, voorziet ons van 6 tips omtrent telewerk vanuit een coördinerend perspectief.

  • Focus op informaliteit.

Zorg dat niet alle contactmomenten over werk gaan. Probeer voor meetings de tijd te nemen om even te praten over andere zaken. Plan one-on-one’s in zodat collega’s kunnen zeggen wat ze niet in een team call durven of willen zeggen. Pols hoe het met de collega’s gaat. Hoe ervaren ze de impact van de lockdowns. Waar houden ze zich buiten het werk mee bezig. Op deze manier kan je de situatie van je medewerkers toch actief opvolgen.

Om informele situaties te creëren, proberen we verschillende initiatieven op poten te zetten. We zijn snel begonnen met samen digitaal quizzen. We hebben een ‘sharing is caring’ kanaal opgezet op Slack. We hebben een Virtual Office geopend waar collega’s vrij op kunnen inbellen tijdens het werk. Bovendien ondernemen onze medewerkers zelf binnen de teams ook verschillende acties. Zo organiseerde een team een kerstdrink. Andere teams bellen met elkaar terwijl ze een wandeling doen.

 

  • Wees creatief in mensen bij elkaar brengen. Wissel af met initiatieven.

Probeer zo veel mogelijk verschillende initiatieven op poten te zetten om mensen in contact te brengen met elkaar. Zowel op professioneel als informeel vlak. Zo creëer je variatie en hou je collega’s enthousiast.

 

  • Maak bespreekbaar hoe iedereen zich voelt. Creëer openheid.

Zorg ervoor dat er een sfeer ontstaat waarbij collega’s zich veilig voelen. Ze moeten kunnen delen wanneer ze met iets zitten of opmerkingen hebben over de gang van zaken. Geef hierbij ook zelf het voorbeeld en durf eigen kwetsbaarheden te laten zien.

 

  • Zorg dat jij regelmatig iedereen ziet.

Probeer in te schatten wie nood heeft aan sociale contacten. Sommige mensen weten soms niet hoeveel nood ze hebben aan contactmomenten met collega’s en gaan zich afsluiten. Een contactmoment kan dan een positieve impact hebben op hun vrolijkheid en motivatie.

Denk ook aan de collega’s die een project alleen trekken. Zij hebben geen team calls en hebben dus extra nood aan interactie.

 

  • Zorg dat collega’s elkaar regelmatig zien.

Regelmatig digitaal contact met elkaar is nodig om positieve energie tussen teamleden te behouden en binding te creëren. Een goede band tussen teams en collega’s bevordert de collegialiteit. Wanneer iemand met een bug of ander probleem zit, zullen teamleden elkaar sneller helpen wanneer ze frequent contact hebben.

Met digitale groomings, retro’s, de dagelijkse standups en een chatkanaal per team proberen we voldoende werk gerelateerde contacten tussen collega’s te promoten. Bovendien, om ook een sterke band te behouden met het bedrijf in zijn geheel organiseren we maandelijks een DigitalConnect waar iedereen aan deelneemt en elkaar op de hoogte brengt van de stand van zaken.

 

  • Samen zoeken naar oplossingen.

Uiteindelijk moet je als bedrijf en team samen zoeken naar rituelen die een goede samenwerking bewerkstelligen. Zorg dat je niet vervalt in gewoontes waarbij er minder contact is. Hier moet je samen actief aan werken en oplossingen voor zoeken.

 

 

 

 

Verwante Artikels