Isabelle, Project & Functional Lead

  Met een open ingesteldheid bereik je hier meer dan je denkt, maar met taart & humor ook! 

Ik werk ondertussen vijf jaar bij Foreach.  En doorheen die vijf jaar heb ik een aantal verschillende functies uitgeoefend. Zo was ik een tijdje mee verantwoordelijk voor oa. financiële rapportage, personeelsbeheer & business development. Op die manier heb ik de kans gekregen om erg te groeien binnen het bedrijf en heb ik ook Foreach zelf op verschillende vlakken grote stappen vooruit zien nemen. Best wel boeiend om Foreach - of een bedrijf tout court - vanuit verschillende standpunten mee te maken en om te zien waar we nu staan.

Een jaar geleden heb ik de overstap gemaakt naar mijn huidige functie: Project & Functional Lead. Omdat Foreach zo snel groeide, was er nood aan iemand extra die de brug kon maken tussen de wensen en noden van de klant en wat technisch mogelijk is. In deze rol geef ik samen met de klant een product vorm, bouw ik dat product samen met het team en houd ik budget en deadlines in de gaten.

Door de verscheidenheid aan verantwoordelijkheden ziet mijn dag er iedere keer anders uit. De ene dag zit ik samen met het team om te overleggen hoe we een bepaalde functionaliteit het beste zouden bouwen: zowel functioneel als technisch. De volgende dag spreek ik dit door met de klant en geef feedback over de planning en de status van het budget. Na oplevering van de verschillende deelfunctionaliteiten koppel ik - eventueel samen met onze Technical Lead - terug over het opgeleverde werk, de planning en het budget. Een nauwe samenwerking met de klant zorgt er namelijk voor dat iedereen betrokken is en blijft doorheen het project. Op het einde van de rit voorzien we ook een training aan de eindgebruikers zodat de applicatie op een zo efficiënt mogelijke manier gebruikt wordt.

Naast de verscheidenheid aan opdrachten is voor mij vooral de sfeer die bij Foreach heerst belangrijk. Ondanks de snelle groei en de projecten die steeds groter en complexer worden, voelt Foreach namelijk nog altijd klein en gezellig aan en is er voldoende aandacht voor de persoon zelf. Dat is volgens mij wat Foreach onderscheidt : de open sfeer, de kleinschaligheid, het sterke groepsgevoel en het krijgen van kansen.

Oh ja ! Humor en taart zijn bij ons ook héél belangrijk … maar dat zal je snel genoeg merken ;-)

Isabelle, Project & Functional Lead